Wednesday, October 1, 2008

Kui mustavad udud

Keerulised ajad on me kuningriigis. Keerulised ja kurvad. Muremõtted on mustava uduna langenud üle valduste ning kogu kõverpeegli rahvas mõtleb, mis saab edasi. Kas üldse saab või on see kõige lõpp. Kõige, millega oleme harjunud. Kõige, mida oleme õppinud kas armastama, vihkama või vähemalt... austama. Ärge kartke mu sõbrad. Loodus ei salli tühja kohta. Ja legendid jäävad püsima. Kivikuningas pole teid hüljanud ehkki selline tunne võib jääda. Kivikuningas peab lihtsalt truu püsima kunagistele lubadustele, mis teda sundisid üldse teenistusse tulema. Aus olema enda vastu. Isegi kui see tähendab pagundusse minemist. Aga ärge kurvastage. Nii nagu jäävad alles patused, jääb alles ka see sõjamasin nimega HND. Juba praegu, samal hetkel kui ma konjakiklaas käes neid ridu kirjutan, käed külmast võetud, tegeleb bänd tööga, et olla suurem, tugevam ning raevukam kui kunagi varem. Nüüd on nelja mehe teha, kas neist saab juggernaut. Peab saama! Rasked ajad nõuavad raskeid otsuseid ja ma olen kindel, et HND elab üle nii seekordsed kui ka järgmised rasked ajad, mis saatus nende teele pillub. HND on juba sel reedel kivi kohvikus näitmas, et nad on siin, et jääda. Loodetavasti leiab väike vihane mees kunagi taaskord tee sellesse raskekahurväkke ning. et teda siis veel hoolitaks oma ridadesse tagasi. Aeg annab arutust.
Samas on iga halva juures miskit head. Miskit, mis poetab päikse läbi mustava udu. HND uus, järjekorras kolmas, plaat on juba käega katsuda. Esimene stuudiosessioon on pandud paika. 20 oktoober kuni 4 november. 16 päeva, 10 tundi päevas. Verd, higi, pisaraid. Uus materjal ideede tasandil on peaaegu purgis ning ootab veel viimaseid lisasi ning viimast lihvi. Seekord on materjali kirjutatud palju rohkem kui plaadile mahub. Seekord on kirjutanud kogu bänd. Ja see kõlab hea. Kuigi bänd on rohkem killustatud kui kunagi varem siis vähemalt see osa on terviklikum kui seni. Bänd kasvab ja areneb. Pöidlad pihku ja uut materjali ootama. Kindlasti leiab siit kroonikast veel edaspidigi ennustusi sellest, mis plaadil võib olemas olla ja ka samas kirjeldusi lahingutest selle plaadi teostamisel. Loodetavasti lisavad oma mõtted ning arvamused siia ka teised jutuvestjad.
Mis puudutab aga neid raskeid aegu. Uskuge, need pole kerged ka poisikese jaoks ning otsused pole tehtud vaid sel põhjusel, et tuju halb. Kuigi kurb, olen uhke, et lõpuks selle ära tegin. Ma pean minema oma unistusi taga ajama ning neid teoks tegema. Sundimata oma unistusi peale teistele, kes neisse uskuda ei suuda. Pean minema avastama maailma sest kusagil peavad olema need inimesed, kes jagavad samu unistusi. Kes suhtuvad sama kirega neisse, minule nii olulistesse, asjadesse. Viskan välja veksli, et kunagi kuulete te veel Kivikuninga tagasitulekust. Viskan välja veksli, et koodnime "Virgin Suicide" alla koonduvad kunagi samasugused väiksed vihased mehed nagu mina ja me vallutame, võidutseme või sureme seda üritades. Ja sureme naeratus näol ning aupaistel, tõdedes... täna on ilus päev surra. Ja kui ma olen selle ära teinud ning HND ning Patuklubi mind veel tagasi võtavad, siis tuleb Kivikuningas ka siia kuningriiki tagasi, et nautida vanaduspäevi ning rääkida oma seiklustest. Kui muidugi see poisike minus suudab vananemise mõttega kunagi leppida.
Kui teil aga kunagi raske on ja mind vajate, siis hüüdke mu järgi. Kivikuningas tule appi. Ja ma tulen. Päikepilkajad, Patused, Kõverpeegli Rahvas... Siin on järgmine teksti osa ühest uuematest HND lugudest. Seegi lugu on saanud inspiratsiooni Heiti Talvikult ja sobib tänasesse päeva nagu mustikas karu sinnasamusesse. Sest kui rasked ajad me kuningriiki kurnavad kui vähktõbi ning
kui mustavad udud... siis see on aeg, mis sünnitab kangelasi, legende, surematuid.

KUI MUSTAVAD UDUD
(Kid/Heiti Talvik)

KÄID VILISTES ALLA VEEL TÄNAVAID VALGEID
TEEL NÄLGINUD LIBUDEL NÄPISTAD PALGEID
JA HÕISKAD KUI POISIKE SILMATES SULI
KEL SÜDA KUI METSLOOM JA SILMAD KUI TULI
SA SÜÜTAD SIIS LÕHNAVA SIGARI SUHU
JA TASA KAOD KODUST, TONT ISE TEAB KUHU
KUI MUSTAVAD UDUD JA TAEVAS LÖÖB HALLIKS
SAAB ÄKKI KÕIK HÄÄBUV SU HINGELE KALLIKS
KUI MUSTAVAD UDUD

SA VIIPAD TA PIMEDA VÄRAVA TAHA
JA JÄTAD TAL KÜBARA MANTLI JA RAHA
SIIS KAISUTAD TEDA JA TAANDUDES RUTTU
KAOD OTSEKUI VIIRASTUS VIHMA JA UTTU
SA SÜÜTAD SIIS LÕHNAVA SIGARI SUHU
JA TASA KAOD KODUST, TONT ISE TEAB KUHU

KUI MUSTAVAD UDUD JA TAEVAS LÖÖB HALLIKS
SAAB ÄKKI KÕIK HÄÄBUV SU HINGELE KALLIKS
KUI MUSTAVAD UDUD