Tuesday, July 26, 2011

HND - Me jääme ellu

HND - Me jääme ellu by HND

Siin laetud lugu on MASTERDAMATA mix mis peaks andma üsna selge ülevaate tehtud tööst.

1. Trummid salvestasime Rock Cafe-s.
2. Trummid olid DW + PDP floor, kõik kellad on Paiste, kõik nahad Remo.
3. Trumme on lindis 13 rida läbi posu Schoeps, Neumann, Shure ja EV mikrite.
4. Bass on otse pulti läbi BSS DI ja Sansampi, saund oli suht neutraalne kuid siiski üpris terav.
5. Kitarrid on erinevad ESP-id ja Edwardsid läbi Crate pea ja kapi. Kapi ees olid 421, 57, 57b ja U87 sõltuvalt reast. Rütmiträkkidel korraga 421, 57 ja 57b. Osadel fillidel ainult U87.
6. Vokaal on U87. Osad bäkid "me jääme ellu" on lindatud suvaliste käsimikritega minu ja Tarvo poolt, et saada erinevaid saunde.

Kogu asi käis "go with the flow" meetodil, ühegi mikri asukohta ei mõõtnud vaid panin sinna kus toas oli kõrvale sobiv saund ning vaatasin kui palju sellest mikritesse jõuab ja liigutasin vastavalt.
Trummi ruumimikrid olid keeratud kardioidiks Y asendisse ning miksis ei ole trummidel lisatud ühtegi reverbi, kogu reverb on see mis ruumimikritesse jõudis.
Kitarridega sama teema, mikrid olid otsapidi koos elemendi tsentrisse ning U87 teise elemendi ees ca 30cm kaugusel ning niikaua liigutasin kuni sain ilma ekumata mulle sobiva summa ( ja liigutamise juures ma mõtlen seda et keerasin paar korda ). Vahepeal vahetas Madis pille ja proovisime plokke kuni tuli see mis vaja ( ehk siis tegelikult esimene valik ja otse võimu ilma plokkideta ).
Bassiga on alati tsipa keeruline kuna pean mängima ja lindistama. Filosoofia on lihtne "mängi nii rajult kui saad ja samal ajal hääles püsid". Ühe medika raiusin ribadeks aga sain asja linti ühe lõikega ja lõige ka puhtalt selle pärast, et peopesa kiskus krampi ja ei jõudnud lihtsalt viimase refini medikat peos hoida.
Vokaaliga sai ka üsna kiirelt maha. Monitooringuga oli alguses jama aga puhtalt selle pärast et olin unise peaga AUX-id segamini ajanud. Kui see lahendatud siis sai ka laul probleemideta "linti". Kuna Tarvo kõrist tuleb pikkade nootidega palju õhku siis pidin tsipa vaeva nägema et saaks laulda nii et ei peaks sisse tulles limitterit kasutama. Mikker omniks keset tuba ja tuld..........purki ta saigi.

Kuna ma miksin jooksvalt siis oli viimase noodi lindistamisega olemas ka raffmiks.....sealt edasi pisut pusimist ( mulle isiklikult ei meeldi väga palju basskitarri kuulata aga kollektiiv otsustas et peab olema rohkem ) ja tehtud see oligi, mis saaks olla lihtsamat?






HND - Päikesepilkajad

Päikesepilkajad @ Viru Folk LIVE by HND
HND Päikesepilkajate akustiline versioon on salvestatud lives 2010 Viru Folgil Fostex D2424LV-ga otse Yamaha LS9 ADAT väljunditest ning minimaalse tööga kokku lastud teile kuulamiseks.

Optimal Kirk - Meskaliin

Optimal Kirk - Meskaliin by HND

Lugu salvestatud HND stuudios mõned nädalad tagasi.
Vokaal U87 ja kõvasti mudimist ning Cubase ebaotstarbekohast kasutamist :-)