Monday, January 26, 2009

juhtmenuss ja sõnad ei jää pähe

Hetkel tundub et on mahti tegeleda nende asjadega mida pikalt on edasi lükatud. Nimelt on aeg prooviruumi renoveerida.
Kunagi aastaid tagasi kui sai seda proovikat alustatud siis olid meil suht tagasihoidlikud soovid ning kuna hiromante meie hulgas pole siis sai tuba valmis tolle hetke eluolu arvestades. Tuppa pidi vabalt mahtuma trummid, võimud ja 5 meest.
Ei läinud väga kaua aega kui selgus et jube hea mõte oleks omada elementaarset salvestustehnikat et ise oma demosi lindata. Selle idee loogiliseks jätkuks sai laua ja arvuti toanurka püstitamine......järgmine samm oli muidugi arvuti teise tuppa kolimine ....... mis lõppes omakorda muidugi salvestuse kolmandasse tuppa kolimisega.
Idee imelihtne, mida rohkem on trummide ja arvuti vahel seinu, seda vähem jõuab müra kõrvadesse. Mida rohkem me sellega edasi pusisime seda paremaks sai bänd, tehnika ja lõppkokkuvõttes ka mina sest selles vallas kogemust on võimatu asendada. Meie demod hakkasid suht asjalikult kõlama ja HND arenes muusikutena muudkui edasi. Rohkem lugusi, rohkem tegemist ja ümbertegemist. Vahepeal sai paar plaatigi välja antud:-)
Tänaseks oleme me jõudnud oma demode ja lindistamistega arusaamisele, et on vaja demode ja preproduktsiooni taset veel tubli sammu võrra tõsta et vältida hiljem stuudios probleeme pisiasjadega. Ning praegu tähendab see esimese asjana ruumide ümber ehitamist. Laupäeval võtame haamrid ja saed ning korraldame oma maja ümber :-)
Seekordseks drastilisevõitu muutuseks on 2 proosalist põhjust.
1. saame ruumi otstarbekalt kasutada ning mahutada kõiki oluliselt mugavalt.
2. teeme control room-i salvestuseks sobilikumaks kuna viimased saundiprobleemid kippusid tulema sellest et ma lihtsalt ei kuule ruumi iseärasuste tõttu seda mida täpselt monitor mulle tegelikult mängib. Tulemuseks olid "bassimehe" mixid kus basskitarr kõigest teerulliga üle sõitis.
Nüüd siis kolime arvuti ja kogu kraami suuremasse kergelt ristküliku kujulisse ruumi ning otsime õiged kohad kõlaritele, teema basstrapid ja üldse üritame luua atmosfääri milles saaks muretult tunde olla ja mis oleks inspireeriv ning helitehniliselt "normaalne". Päris head tulemust ma kardan et ei suuda ruumi osas saavutada kuna pole vajalikke teadmisi ega ka vajadust veel asja nii peeneks ajada................veel:-)
Niiet järgmine nädal on planeeritud seinade lõhkumiseks, koristamiseks ning suurte plaanide pidamiseks. Saab olema oksendamiseni juhtmenussi.