Wednesday, December 10, 2008

Q&A2

Q: huvitaks ka, mis võimud kasutusse lähevad bassisignaali reampimisel.
A: Ashdowni Mark Kingi võim ja kapid ning Ampegi SVT sett

Q: Räägi lähemalt sellest bassi läbi kidravõimu laskmisest. Millise efekti see lõpptulemusse annab? Tehakse seda tihti, äkki oskad näitedki tuua, mida kuulata võiks?
A: point on saada bassile draivi ilma madalat otsa kaotamata, näitena võid võtta misiganes rokki alates John Entwistlest alates. Tehakse seda üsna tihti. Lives mängin ma koguaeg oma MXRiga millel on draiv sisse ehitatud. Ma tahan stuudios saada sarnase tulemuse aga lihtsalt kvaliteetsemalt.

Q: Kidra lindistamise kohta tahan küsida. Mida annab see 6 tracki korraga lindistamine? Kuidas ja milleks neid ära kasutatakse?
A: igal mikrofonil ning igal mikrofoni positsioonil on oma saund ja nüansid mida on hiljem träkke miksides oluliselt lihtsam kasutada kui et üritada sama tulemust 1 mikrofoniga saada.......mis on pealegi võimatu. Sa ei saa kunagi SM57-ga sellist kõrget otsa nagu üks korralik kont pakub etc etc....... selleks ka mitu võimu.
Alternatiiv oleks mängida sama partiid 7 korda erinevate saundidega aga mitme võimuga saab selle tulemuse sama massiivse aga TÄPSEMA.
Kuigi me kindlasti dubleerime ka enamus kidrakäike, kindlasti aga teise saundiga, lõpuks saab olema kitarri päris palju ning nad mängivad tihtipeale oma osa ka harmoonias et kokku tuleks muusika mitte lihtsalt üks kidrakäik.
Lisaks veel on alati mõtekas lindistada niipalju kui võimalik et pärast miksates ei peaks avastama et krt, mingi detail on puudu.

No comments: